Left sub menu



V jednoduchosti je síla!

Příjemné, jednoduché, chutné.

Snídaně – voňavý a ještě horký chléb právě koupený v pekárně v ulici
Oběd – krůtí prsíčka s bramborami
Večeře – křupavá bagetka
Že vám k tomu něco chybí? Věru ano. Čerstvé, doma připravené bylinkové máslo.

Už vám jistě na zahrádce nebo na parapetu rostou voňavé bylinky a vy jste dostali chuť na křupavou bagetku s bylinkami. Otevřete ledničku a tam se na vás usměje kostka másla a vy hned víte, co to znamená. Stačí máslo jen vyndat z ledničky, nechat změknout při pokojové teplotě, mezi tím nasbírat oblíbené bylinky, umýt, osušit a najemno nakrájet. Pak vmíchat do másla, vytvarovat váleček, nebo různé tvary dle libosti pro radost sebe nebo jiných členů rodiny. Pak stačí vložit zpět do ledničky, aby máslo opět zatuhlo.

Máslo tuhne a vám se už zbíhají sliny? Ještě chvilku strpení! Nakrájejte bagetku na plátky a opečte je na pánvičce nebo zapečte v troubě do zlatova. A už můžou začít hody! Teplá bagetka, bylinkové máslo a hrnek oblíbeného čaje. No není to skvělé?
A které bylinky můžete použít? Všechny, které máte rádi a rostou na zahrádce – pažitka, petrželka, bazalka, majoránka, oregano, tymián, libeček, saturejka, šalvěj, kopr, meduňka, máta ale i třeba levandule.