Left sub menu



Kurkumové kuličky

Zdraví prospěšné účinky kurkumy jsou velmi známé. Takto získáte snadno vysoce koncentrované výhody kurkumy, bez její hořké chuti.

Varianta s medem = snadněji se polyká, vhodnější i pro děti. Med také potlačí hořkou chuť kurkumy.

Varianta s kokosovým olejem / nebo ghí = obsahuje mastné kyseliny, které zlepšují absorpci kurkuminu.

Více o kurkumě a jejich účincích se dočtete ZDE.

Potřebujeme:
1/3 šálku kurkumy
špetka jemně mletého černého pepře
špetka zázvoru
Dle volby vyberte pojivo: 3 lžíce medu nebo kokosového oleje či ghí

Postup:

1. Pozor při práci s kurkumou, prášek silně barví, jak prsty, tak oblečení.

2. Vyberte druh pojiva (med/kokosový olej/ghí). Pokud zvolíte tuhý med, nejprve jej zahřejte, aby se stal tekutým. To samé udělejte s kokosovým olejem nebo ghí. Pojivo však nesmí být horké!

3. Smíchejte v míse kurkumu, pepř, zázvor a pojivo. Pokud používáte med, měli byste mít hustou, poddajnou směs. Pokud používáte olej, směs tolik hustá nebude.

4. Pro variaci s medem vytvořte mezi dlaněmi drobnější kuličky a uložte na plech s pečícím papírem. Variaci s olejem nabírejte lžící a tvořte kuličky na plechu.

5. Nechejte zamrazit. Kuličky pak přendejte do skladovací nádobky a skladujte dále v mrazáku.

6. Před konzumací nechejte z mrazáku trochu "povolit". Užívejte dle potřeby.

zdroj: http://empoweredsustenance.com/