Left sub menu



Kurkuma Latte – novodobý trend

Včera to byla Matcha, dnes je to Kurkuma Latte.

Odhalíme Vám co za tajemství se ukrývá v tomto ,,zlatém mléce".
Kurkuma (žlutý kořen) patří do rodiny zázvorovitých a v našich zeměpisných šířkách je známá hlavně jako součást různých kořenících směsí curry. Krásně žlutý prášek od této chvíle nebude součástí jen rýžových pokrmů ale i mléka.

Co potřebujeme na Kurkuma Latte?
Složení:
1 šálek mléka (může být i sójové nebo mandlové)
1 lžička mleté kurkumy
1/2 lžičky mleté skořice
1 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru (nebo špetka sušeného zázvoru)
1 špetka pepře
1 lžička medu (nebo agávový sirup)
Příprava:
Zahřejte mléko v hrnci a přidejte kurkumu, zázvor, skořici a med. Horké Kurkuma Latte nechte postát po dobu 10 minut. Na hotové latte přidejte ještě napěněné mléko a ozdobte špetkou mletého pepře.

Úryvek z knihy - Eine Prise Gesundheit (Špetka zdraví)
Příznivé účinky kurkumy:
Žlučník
Kurkuma stimuluje trávicí systém a tím zvyšuje funkci žlučníku. Ideální pro ty, kteří mají unavený metabolizmus.
Slinivka břišní
Kurkuma podporuje trávicí ústrojí a štěpení sacharidů.
Zánět, zápal
Kurkuma dodává úlevu při artróze a revmatismu díky svým protizánětlivým účinkům.
Krevný oběh
Kurkuma příznivě vplývá na snížení hladiny tuků v krvi a posiluje funkci kardiovaskulárního systému. To je posíleno v kombinaci se zázvorem.
Kůže
Kurkuma má příznivé účinky i na kůži a pokožku.
Autoři knihy Eine Prise Gesundheit: Sanja Lončar, Sabina Topolovec, Marija Kočevar Fetah, Nadja Baćac. ISBN 978-961-93452-2-1