Left sub menu



Curry

Curry je vlastně název indického pokrmu, který má svůj původ v tamilské kuchyni (Jižní Indie).

Pokrm curry je tvořen malými kousky nakrájeného masa, ryb či zeleniny, podávané v husté kořeněné omáčce. Jako příloha se podává rýže nebo indický chléb. To, že se curry začalo používat jako označení pro koření, mají na svědomí Angličané z dob, kdy Indie byla jejich kolonií.
Koření, které se pro přípravu curry pokrmu v Indii používá, je dané oblastí a různí se ostrostí. Většinou na severu Indie je pokrm jemnější a směrem na jih pikantnější až pálivý. Směs koření v Indii je možné zakoupit již namíchanou, ale většinou si ho každá indická rodina míchá sama.
V dnešní době existuje velké množství směsí koření, které se označují jako curry. Každá kultura si ho přizpůsobila, použila jiné ingredience a lze tedy zakoupit různé druhy koření curry.

Namíchejte si i vy své curry a využijte k tomu naše jednodruhové koření. A nebo si jej od nás kupte již namíchané. Curry prodáváme ve dvou provedeních - curry sladké a curry ostré.