Left sub menu



Použití bylinek

Zavřete oči a nechejte si s námi zdát sen o bylinkách. Vlnící se pole plná jemných lístků a květů, zalitá sluncem a laskaná křídly včel a motýlů, které se později ve vašem šálku postarají o nádherné uvolnění, přirozenou svěžest a všechny ty ostatní drobné zázraky přírody.

Skořice

Skořice Cejlon a Cassia. Je mezi nimi rozdíl?

Pepřovník černý - Piper nigrum

Jaký je rozdíl mezi černým, bílým a zeleným pepřem?

Citronová tráva

Citronová tráva, je jedna z těch zázračných bylin, která je automaticky spojována s asijskou kuchyní. Milovníci domácí thajské, malajské a vietnamské přípravy pokrmů mají tuto tropickou bylinu vždy připravenou po ruce a to zejména kvůli její aromatické citrusovo-zázvorové vůni a chuti.

Rozmarýn

Vůně rozmarýnu vás vtáhne do času dovolené u středozemního moře. Jeho trpká vůně a směs chutí po pepři a pryskyřici se zaručuje za la dolce vita (dobrý neboli zdravý život).

Pozvání do světa soli

Vrhněte se do slunného světa soli! Prozradíme vám ty nejvzácnější tajemství našich slaných pokladů…..

Kaštanovník - mouka z jedlých kaštanů

Kaštanová mouka vzniká díky mletí sušených jedlých kaštanů. Může být použita samostatně, nebo smíchaná s „normální“ moukou do chutného pečiva nebo k vaření.