Těstoviny s kapustovým pestem a grilovaným fenyklem

Krásný lehký pokrm.

Přísady pro 2 osoby:
200 g celozrnných těstovin
200 g kapusty
100 g slunečnicových semínek
100 g strouhaného parmazánu
2 lžíce citronové šťávy
200 g extra panenského olivového oleje
2 lžičky koření Zase dobře! Pohoda lahoda bio
2 fenykly
sůl, pepř

1. Kapustu nakrájejte na proužky, blanšírujte. Semínka slunečnice opražte na pánvi a společně s blanšírovanou kapustou rozmixujte na jemnou hmotu. Dochuťte dle chuti solí, pepřem, citronovou šťávou, olejem, kořením a strouhaným parmazánem.

2. Fenykl rozpulte, odstraňte košťál a orestujte na rozehřátém oleji dozlatova. Osolte, opepřete.

3. Těstoviny uvařte dle návodu.

4. Ještě teplé těstoviny smíchejte s kapustovým pestem a podávejte s restovaným fenyklem.